geschikt voor locaties buiten het elektriciteitsnet

Infraroodpanelen zijn een vrij nieuwe toevoeging aan de markt voor huishoudelijke verwarming en werken heel anders dan traditionele radiatoren. In plaats van de lucht in een kamer te verwarmen zoals een conventionele ketel, verwarmen ze objecten en oppervlakken. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt op locaties die voor traditionele radiatoren vaak lastig effectief te verwarmen zijn, zoals grotere ruimtes en ruimtes met tocht.

Een belangrijk voordeel van IR-verwarming is dat deze extreem efficiënt is. Omdat ze alleen vaste voorwerpen en muren verwarmen en niet de lucht in een kamer, is er veel minder ‘verspilde’ energie. Ze zijn ook heel gemakkelijk te bedienen. U kunt ze in- en uitschakelen en instellen dat ze op verschillende tijdstippen van de dag worden uitgevoerd, afhankelijk van uw behoeften. Dit betekent dat u uw energieverbruik kunt verminderen en geld kunt besparen op uw verwarmingskosten.

infraroodpanelen

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

De uitgestraalde infraroodwarmte is bovendien erg gezond en zorgt ervoor dat een huis fris en schoon blijft aanvoelen. Het is ook heel snel opgewarmd, wat betekent dat u niet lang hoeft te wachten voordat u zich op uw gemak voelt in uw huis. Ten slotte zijn de IR-stralen niet zo intens of doordringend als ver-infrarode hittegolven, waardoor ze zeer veilig in gebruik zijn.

Zijn infraroodpanelen geschikt voor locaties buiten het elektriciteitsnet?

Hoewel je ze aan de muur of het plafond kunt bevestigen, is het meestal het beste om ze hoog te plaatsen. Dit komt door de manier waarop infrarood werkt; warmte stijgt op, dus als je ze dicht bij de vloer plaatst, zou dat betekenen dat de hete lucht zich boven in de kamer zou verzamelen, waardoor het doel van IR-verwarming teniet wordt gedaan. Als alternatief kunt u ze aan het plafond plaatsen voor een ongehinderde verspreiding van de warmte en houdt u de ruimte op de muur vrij.

Voor optimale prestaties is het ook de moeite waard om te onthouden dat verschillende infraroodpanelen verschillende warmteverdelingsbereiken hebben. Dit betekent dat een vierkant of rechthoekig paneel wellicht beter is voor langere kamers dan een meer gebogen, ovale optie. Sommige panelen hebben ook een spiegeloppervlak, wat een slimme manier kan zijn om ze te verbergen en ze te laten opgaan in het decor.

Een ander voordeel van IR-verwarming is dat je hiermee de verwarming op gas geheel kunt vervangen als je huis goed geïsoleerd is. Dit geldt met name als u een hernieuwbare energiebron gebruikt om het infraroodsysteem van stroom te voorzien, zoals zonnepanelen en batterijen. Het is echter belangrijk om een volledige energiebeoordeling uit te voeren voordat u deze beslissing neemt. U moet zorgvuldig berekenen hoeveel stroom en panelen u nodig heeft, en hoeveel zones u in uw huis kunt plaatsen. U moet er ook voor zorgen dat het wattage dat u kiest voldoende is om u van voldoende verwarming te voorzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *